2η ημέρα της έκθεσης ΕΚΘΕΤΩ MARATHON 2015 μια πρωτοβουλία της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ SILICIUM χθες Σάββατο 05/12, και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν ανοικτό διαγωνισμό Μαγειρικής.

 

Στα πλαίσια της έκθεσης ο κατα το ήμισυ Καρδιτσιώτης Γιάννης Μπαλωμένος Executive Chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Για μια Μπουκιά στη Νέα Μάκρη, κάλεσε τα μέλη της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδος να παρευρεθούν ως κριτική επιτροπή και προσκάλεσε τις νοικοκυρές μαγείρισσες της περιοχής να φτιάξουν ένα γευστικό πιάτο ώστε να συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Περίπου 10 γυναίκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του και τα πιάτα έκανα παρέλαση. Σπανακόπιτα, πλαστό, καρυδόπιτα, γαλατόπιτα, χαλβάς σιμιγδαλένιος, χαλβάς φαρσάλων και άλλα πιάτα τέθηκαν προς την κριτική επιτροπή η οποία δοκίμαζε και βαθμολογούσε.

Νικητές αναδείχθηκαν (τα 3 πρώτα μετάλλια) η Καρδιτσιώτισσα Ελεάνα Κωτή με την καρυδόπιτα, παραδοσιακή συνταγή από την Καρδίτσα, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, η Τσιούνη Αμαλία το Ασημένιο μετάλλιο με τον Αργιθεάτικο πλαστό, και τέλος η κα.Τζώρτζη το χάλκινο μετάλλιο. Τα εδέσματα φυσικά είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και ο κόσμος που πλαισίωσε την ανοικτή εκδήλωση στην πλατεία της Νέας Μάκρης.

 Εμείς να ευχηθούμε και του χρόνου..

 

Πηγή: Ζω Ανατολικά

Go to top