Με πολύ κέφι και χορό έγινε η Ετήσια Χοροεσπερίδα του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Αττικής «Ο Άγιος Θωμάς» το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 στην ταβέρνα «To Δελφίνι» στο Σχινιά Αττικής.

Πάνω από 250 άτομα, Καρδιτσιώτες, φίλοι τους και όχι μόνο, τίμησαν με την παρουσία τους την ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου και χάρηκαν μια επιτυχημένη βραδιά με πολύ κέφι και χορό, με τους ήχους παραδοσιακής μουσικής από την ορχήστρα του Λάμπρου Σκάρλα φωνή και Βασίλη Κωσταρέλο κλαρίνο.

Οι καλεσμένοι κυριολεκτικά ξεφάντωσαν με ατελείωτο χορό και με πάρα πολύ κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες καθώς γεύτηκαν τον παραδοσιακό πλαστό αλλά και το τσίπουρο. Την εκδήλωση ξεκίνησε το παιδικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου, με χοροδιδάσκαλο την Νάνσυ Σακελλάρη. Στη συνέχεια της εκδήλωσης η κα Μάγδα Καρανίκα πρόεδρος του συλλόγου, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους και όλους τους παρευρισκόμενους καθώς τόνισε ότι το ΔΣ, παρόλο που δέχεται κριτική από κάποιους, λειτουργεί μακριά από συμφέροντα και φιλοδοξίες με γνώμονα την αγάπη για τον σύλλογο, προσπαθώντας να συνεχίζει την παράδοση, τα ήθη και έθιμα της αγαπημένης μας πατρίδας της Καρδίτσας. Δυστυχώς όμως κάποιες φορές τα έξοδα του Συλλόγου υπερβαίνουν τα έσοδα με αποτέλεσμα ανάγκες και όνειρα για έναν μεγαλύτερο σύλλογο να μην μπορούν να υλοποιηθούν.

Στην προσπάθειά μας για ανεύρεση εσόδων καταφέρανε φέτος να έχουν κοντά τους συνοδοιπόρο στο έργο μας έναν σημαντικό άνθρωπο που με αδιάλειπτη γενναιοδωρία ευγένεια και ταπεινότητα δέχθηκε το αίτημα μας και χορήγησε στον σύλλογο 15 παραδοσιακές στολές και τραπεζοκαθίσματα χωρητικότητας 200 ατόμων, ύψους άνω των 5.000€.

Ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος λοιπόν, ανακηρύχθηκε από το σύλλογό, ως ελάχιστος φόρος τιμής Ευεργέτης και επίτιμο μέλος με την ελπίδα να είναι συνεργός στην προσπάθειά του Συλλόγου για τη διατήρηση της παράδοσης της αγαπημένης πατρίδας της Καρδίτσας. Η βράβευση έγινε από τον Γενικό Γραμματέα της Πανθεσσαλικής Στέγης, πρώην Πρόεδρο Συλλόγου Καρδιτσιωτών Αττικής και βασικό συντονιστή του αιτήματος για την χορηγία κ. Λάζαρο Καραούλη προς τον εκπρόσωπο του κ. Μαρτίνου, κ. Γιώργο Γιάννακα. Ο κ. Γιάννακας μετέφερε τις ευχές στο σύλλογο και να συνεχίζουμε αυτό το δύσκολο έργο καθώς και ότι θα βρίσκετε στο πλευρό του συλλόγου.

Επίσης ο κ. Καραούλης ευχήθηκε με την σειρά του να υπάρχουν και άλλοι «Μαρτίνοι» που να στηρίζουν τόσο το σύλλογο όσο και τον ελληνικό λαό, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα. Ευχαρίστησε τόσο τον κ. Γιάννακα όσο και τον κ. Νεκτάριο Καλαντζή για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας και την στενή συνεργασία που είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του αιτήματος. Έδωσε συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα στην Πρόεδρο Μάγδα Καρανίκα για το σπουδαίο έργο που επιτελεί ο σύλλογος και για τα παιδικά χορευτικά τμήματα τα οποία είναι από τα πολυπληθέστερα στην περιοχή.

Την χοροεσπερίδα του Συλλόγου Καριτσιωτών Αττικής με την παρουσία τους τίμησαν:

- κ. Κώστας Κατσίκης Βουλευτής των ΑΝΕΛ ο οποίος προσφώνησε ένα μικρό χαιρετισμό στα μέλη του συλλόγου

- κ. Κώστας Τσιάρας Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έστειλε επιστολή στο σύλλογο στέλνοντας τις ευχές του, δεν κατάφερε να βρίσκετε κοντά στο σύλλογο λόγω υποχρεώσεων του στη συμπρωτεύουσα.

- κ. Νίκος Μερεντίτης Πρόεδρος Ανθηριωτών Αθήνας «Η Αγία Παρασκευή»

- κ. Μενέλαος Παπαδημητρίου Αντιπρόεδρος Ανθηριωτών Αθήνας «Η Αγία Παρασκευή»

- κ. Μιλτιάδης Καναβός Πρόεδρος Θεσσαλών Νέας Ιωνίας

- κ. Λευτέρης Μπουκουβάλας Πρόεδρος Συλλόγου Καρυωτών

- ο Πρόεδρος Συλλόγου Απανταχού Βαλαωριτών Ευρυτανίας «Ο Βαλαωρίτης»

Ευχαριστίες

Ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών Αττικής «Ο Άγιος Θωμάς» θέλει να εκφράσει την βαθιά του ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο του κυρίου Θανάση Μαρτίνου για την ευγενική χορηγία που πραγματοποίησε στο Σύλλογό μας. Τέτοιες πρωτοβουλίες χαίρουν μεγάλης εκτίμησης από όλους εμάς, που ασχολούμαστε με την διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης της αγαπημένης μας πατρίδας της Καρδίτσας. Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε να είστε γερός και να συνεχίσετε το σπουδαίο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελείτε.

Go to top