Ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών Αττικής «Ο Αγ.Θωμάς» τo Σάββατο  24 Ιουνίου 2017 πραγματοποίησε τον καλοκαιρινό χορό «Αντάμωμα» στον εξαιρετικά διαμορφωμένο χώρο στα γραφεία του συλλόγου.

Την βραδιά άνοιξε με τον χαιρετισμό του η Πρόεδρος των Καρδιτσιωτών Αττικής Καρανίκα Μάγδα,  και ο Αντιπρόεδρος Σάκης Πασπαλάρης που ευχαρίστησε τους επίσημους καλεσμένους που τίμησαν για μία ακόμα φορά το σύλλογό, τους χορηγούς για την προσφορά τους αλλά και τους επισκέπτες – φίλους του συλλόγου, όπου ο αριθμός ξεπέρασε τα 300 άτομα.

 Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τα χορευτικά τμήματα (ενηλίκων και παίδων) του Συλλόγου που μας ταξίδεψαν στα χωριά της Καρδίτσας  , αποδεικνύοντας  πως η παράδοση πρέπει να διατηρείται και να προωθείται σε κάθε ευκαιρία.

Σ’ αυτό συντέλεσε η ζωντανή παραδοσιακή μουσική με τους δεξιοτέχνες του είδους, Δημοτικό τραγούδι :Δημήτρης Αυγέρης  Κλαρίνο: Βασίλης Μαρκόπουλος ,που ανέβασαν, το θερμόμετρο του κεφιού στα ύψη μέχρι την ανατολή του ήλιου.

Από την βραδιά όπως κάθε φορά δεν έλειψαν οι βραβεύσεις. 

 

Συνοδοιπόρο το Δ.Σ για μία ακόμη φορά είχε έναν επιπλέον χορηγό, τον κ. Κωνσταντίνο Κατσίκη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπου με γεναιωδορία δώρισε 10 παιδικές στολές και ανακυρρήχθηκε από το σύλλογο ως επίτιμο μέλος ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Επίσης τιμήθηκε ένας εξαιρετικός άνθρωπος του τόπου μας όπου έχει συμβάλει στην διατήρηση της παράδοσης ,συμμετέχοντας ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα τον απόδημων καρδιτσιωτών  στην άλλη άκρη του κόσμου και έχει ταυτίσει το όνομα του με την Αργιθέα, είναι εκείνος που πριν 39 χρόνια ήταν στην ίδρυση του συλλόγου , συντάσσοντας το καταστατικό του, πρωτοστάτης στην δημιουργία μνημείου για τους πεσόντες στον τύμπανο και για την επανακατασκευή της ιστορικης γέφυρας Κοράκου ,  ο κ. Μενέλαος Παπαδημητρίου.

και τέλος, οι βραβεύσεις έκλεισαν με την Νότα Κοσμά, για την εισαγωγή της στο ΤΕΙ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ.  Ευχόμαστε ολόψυχα να έχει πάντα τέτοιες μεγάλες και σημαντικές επιτυχίες στη ζωή της όπως αυτή.

Άλλωστε, τι είναι το Αντάμωμα; είναι ο θησαυρός της Παράδοσης που εποπτεύει τη ζωή μας, μας θυμίζει ποιοι είμαστε και μας εμποδίζει να ξεχάσουμε αλλά και να τα χάσουμε...

Καλό Καλοκαίρι…

Go to top